Page content

Verschil tussen een H1 titel en de SEO titel, title tag of Google Titel?

Verschil tussen een H1 titel en de SEO titel, title tag of Google Titel?

Er is een verschil tussen een H1 en een Google Titel. Het is belangrijk dat je dit weet omdat je beide titels verschillende van elkaar in kunt vullen.

In het kort houdt het dit in:

Je hebt heading tags zoals een H1, een H2 of een H3.

Heading tag: titel van een webtekst

Dit is het voorbeeld van de titel van een webtekst, de H1 of Kop 1. Dit is de titel die iemand ziet wanneer hij al bij jou op de site zit.

 

Dit zijn de titels die je in je blogs hebt staan. De H1 is hierbij de belangrijkste titel. Dit is de hoofdtitel van je blog.

Daarnaast heb je de Google Titel. Ander woord hiervoor is Title Tag of SEO Titel.
Dit is de titel die een bezoeker in Google ziet.

Google Titel

Dit is wat we de Google Titel noemen. Het is de titel die een bezoeker ziet wanneer hij zoekt in Google.

We bespreken het verschil tussen beide titels.

H1

De H1 titel vind je bovenaan de pagina. Het is de koptitel van jouw artikel. Wanneer je de H1 titel optimaal benut laat je Google weten waar het artikel over gaat. Daarnaast is de titel de reden dat bezoekers jouw artikel willen lezen ja of nee.

Wat betreft de optimalisatie is het aan te raden om de belangrijkste zoekwoord zo ver mogelijk naar voren te halen. Hoe verder naar voren, hoe meer waarde het zoekwoord voor Google krijgt.

Je vindt de H1 titel bovenin de pagina

SEO titel

De SEO titel heeft een andere functie dan de H1 titel.

H1 is bedoeld voor de mensen die al op jouw site zijn. Daarmee komen ze te weten waar het artikel over gaat, en kunnen ze beslissen of ze het willen lezen ja of nee.

Jouw SEO titel is de titel voor de mensen die nog niet op je site zijn. Het is de titel die de potentiële bezoeker krijgt te zien wanneer hij of zij in Google gaat zoeken. Daarnaast neemt Google de SEO titel over zodat je hoog in Google kunt scoren.

De SEO titel is belangrijk voor Google

Vul de SEO titel goed in

Het is belangrijk om de SEO titel goed in te vullen. Als je dit niet doet wordt hij namelijk automatisch ingevuld door Google. Google neemt dan je H1 titel over.

Wanneer je de SEO titel invult moet je rekening houden dat je minimaal 66 tekens en maximaal 70 tekens kunt gebruiken.

Als je onder de 66 tekens blijft vult Google jouw SEO titel verder in. Daarmee krijg je wellicht een SEO titel waar je niet helemaal tevreden over bent. Wanneer je SEO titel te lang is krijgt de bezoeker een niet volledige titel te zien omdat een deel niet in zicht komt.

Lees ook: voorwaarden Google Titel

Waar vul ik de SEO Titel in?

Werk je met WordPress dan adviseer ik je de Yoast SEO Plugin te downloaden. Hier kun je heel eenvoudig alle benodigde gegevens invullen om je blogs en artikelen te optimaliseren. Denk hierbij aan de Google Titel en de metadescription.

Werk je niet met WordPress dan zit er in de site vaak een tabblad waarin je de basisgegevens in kunt vullen?

Is dit tabblad er niet, dan heb je een site die niet aan alle voorwaarden voldoet.
Lees dan vooral ook even: criteria goede websitebouwer en met name het deel over de criteria voor een goed CMS

Conclusie

De SEO- titel en jouw H1 hebben beide een totaal ander doel. De H1 is specifiek gericht op de bezoeker die al op jouw website is. Daarnaast geeft het goed aan waar het artikel over gaat.

De SEO- titel is belangrijk voor de potentiële bezoeker die via Google opzoek is. Deze bezoeker krijgt jouw SEO- titel te zien. Bij een goede titel betekent het dat je interesse hebt gewekt bij je potentiële bezoeker en dat ze op jouw site het artikel willen lezen.

Nog méér tips

Ik heb een kennisbank vol artikelen over de basis van SEO voor je klaarstaan:

    Comment Section

    0 reacties op “Verschil tussen een H1 titel en de SEO titel, title tag of Google Titel?

    Plaats een reactie


    *