Wat is een contentstrategie?

Contentstrategie is van belang als je goed wilt scoren binnen een zoekmachine. Het woord zegt het al, maar contentstrategie is een plan voor het schrijven en publiceren van content. Het is mooi als je het SEO technische verhaal kent, maar zonder (waardevolle) content heb je veel minder aan het SEO technische verhaal.

Het SEO technische verhaal is namelijk niet de basis van een hoge ranking in een zoekmachine. De content die je plaatst is de basis, en al het technische wat je eraan toevoegt verhoogd in strenge mate de waardering van jouw content.

Naast een zoekmachine vindt ook jouw bezoeker nieuwe content erg interessant. Ze zien dat er voortdurend aan de website gewerkt wordt. Hiermee kweek je een gevoel van vertrouwen.

Wat is een goede contentstrategie?

Bij contentstrategie gaat het erover dat je weet wat en voor wie je iets schrijft. Houd je daarom aan de volgende punten:

  • Je moet je doelstelling bepalen.
  • Je moet je doelgroep kennen.
  • Kies het soort content wat daarbij past.
  • Vervolgens bepaal je hoe je deze content wilt delen.
  • Je gebruikt de techniek, zoals het SEO technische verhaal. Als je het punt hierboven weet, dan kun je dit punt daarop toepassen.
  • Vervolgens beheer je jouw content. Je blijft voortdurend alert op het feit dat je content up-to-date is.
  • Tot slot ga je de cijfers van een bepaalde content achterhalen en onderzoek je hoe succesvol je contentstrategie is. Op basis hiervan kun je de strategie aanpassen.

Ik geloof dat het belangrijk is te weten wat je schrijft. Je moet weten voor wie je het schrijft en wat je ermee wilt bereiken. Als je deze 3 punten weet, dan kun je beginnen. Beginnen met het ontwerpen van content waar jij absolute kennis over hebt.

Blind content maken en niet weten wat je er mee wilt bereiken gaat je op den duur tegenwerken. Dat bevordert de kwaliteit van je content allesbehalve.

Vergelijkbare berichten