Wat is Black Hat SEO?

Black Hat SEO is een manier van optimaliseren waarbij je op een ”illegale” manier invloed uitoefent op zoekmachines. Je houdt je in feite niet aan de richtlijnen van een bepaalde zoekmachine. Bij Black Hat SEO zie je zoekmachines in feite als concurrent, terwijl je juist blij mag zijn dat deze zoekmachines bestaan. Deze vorm van SEO is het tegenovergestelde van White Hat SEO.

Voorbeelden van Black Hat SEO

Er zijn vele Black Hat SEO technieken. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Cloaking. Dit is een manier waarbij je aan jouw bezoekers andere content laat zien dan aan zoekmachines.
  • Tekst en links verbergen. Een veel gebruikte techniek is het verborgen maken van een tekst of link. Dit gebeurt vaak door een witte tekst te plaatsen op een witte achtergrond, door een tekst de lettertype-grootte 0 te geven of door een tekst achter de afbeelding te plaatsen.
  • Duplicate content. Dit is een techniek waarbij je content van andere website volledig (geautomatiseerd) overneemt.
  • Misbruik van keywords. Denk hier aan het vol gooien van allerlei verschillende zoekwoorden.

Dit zijn slecht een aantal van de vele Black Hat SEO technieken.

Gevolgen van Black Hat SEO

Black Hat SEO werkt voordelig op zeer korte termijn. Op langer termijn kun je er echter zeker van zijn dat de zoekmachine je gaat bestraffen. Ze komen er hoe dan ook achter. Jouw website zal in het algoritme flink gaan dalen. Je website wordt uit het zicht gezet. Dit gevolg is zeer lastig te herstellen. Daar komt bij dat het een paar jaar geleden eenvoudiger was om zoekmachines te misbruiken. Zoekmachines blijven echter niet stil staan en worden steeds slimmer. Dergelijke Black Hat SEO technieken worden steeds moeilijker.

Vergelijkbare berichten