Wat is een backlink?

Als een andere website linkt naar jouw website dan noemen we dit een backlink. Hier is bijvoorbeeld sprake van als ik in dit artikel naar jouw website zal linken. Zoekmachines houden van deze manier van linken. Daarmee krijgen ze een indicatie over de populariteit van jouw website. Hoe meer backlinks, hoe populairder jouw site. En daar is een zoekmachine dus erg blij mee!

Relevante backlinks

Backlinks moeten echter wel relevant zijn om daadwerkelijk een hoge waardering van een zoekmachine te krijgen. Kortom, elke link moet gelinkt worden naar een gerelateerde website. Als jij een hovenier bent en je wordt in websites van schoenenwinkels gelinkt, dan vangen zoekmachines dit op en zal de waardering lager liggen.

IP adres

Als je meerdere websites hebt op één IP adres en jij op dit IP adres backlinks toevoegt, dan kunnen zoekmachines dit achterhalen en zal de waardering Als jij bijvoorbeeld 3 websites vanaf één IP-adres beheert en jij op al deze websites naar een dezelfde link verwijst, dan kunnen zoekmachines dit achterhalen waardoor de waarde van deze links lager zal liggen.

Backlink tools

Er zijn een aantal super handige online tools die voor jou kunnen laten zien hoeveel of in welke websites jij gelinkt bent. Voorbeelden van deze tools zijn:

Vergelijkbare berichten