Wat is een homepage?

Een homepage is vaak de allereerste pagina die een bezoeker te zien krijgt als hij of zij rechtstreeks naar jouw website surft. Het is eigenlijk het visitekaartje van jouw website en bedrijf. Het is het allereerste beeld wat de bezoeker krijgt, en dat maakt de homepage een belangrijke pagina op je website. Op een homepage verwelkom je de bezoekers. Je probeert ze te verleiden door te klikken naar vervolgpagina’s.

Het is echter mogelijk dat de bezoeker niet rechtstreeks naar jouw website surft, maar via de zoekresultaten op een andere pagina terechtkomt. Op veel websites is het voor de bezoeker vanaf deze pagina eenvoudig om op de homepage terecht te komen. De homepage staat vaak in de menu, maar je kunt ook vaak op het logo klikken die bovenin de website staat.

Waar voldoet een goede homepage aan?

Je homepage moet in basis aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het verteld heel duidelijk wat het doel van je bedrijf/site is. Daarmee komen jouw diensten ook naar voren.
  • Je geeft een soort voorproefje weg van wat er op jouw site te vinden is.
  • In één oogopslag heeft de bezoeker een gevoel over wie jij bent.
  • Je gaat in op de vragen van jouw bezoeker en je probeert hem of haar te overtuigen dat jij de juiste persoon bent om de vraag te beantwoorden.
  • De homepage is duidelijk. Het straalt wat uit, heeft geen overbodige tekst en geen overbodig extra design. Het is simpelweg het visitekaartje van je website en bedrijf.

Verplaats je in jezelf. Als jij surft op het internet en je komt op een website die slordig is, die vaag is in de werkelijke diensten die worden aangeboden, die onoverzichtelijk is en waar totaal geen identiteit achter zit. Wat doe je dan? Hoogstwaarschijnlijk sluit je hem af en ga je vrolijk verder opzoek naar een site die je wel aanspreekt. Er zijn immers genoeg bedrijven die exact hetzelfde doen. Een goede homepage is dus erg belangrijk. 😉

Vergelijkbare berichten