Wat is Joomla?

Joomla is een Content Management Systeem (CMS). Het is een software die je op een webserver installeert en waarmee je vervolgens een website inricht. Het is te vergelijken met andere Content Management systemen, zoals WordPress en Drupal. Die software zorgt ervoor dat je website veel meer kan dan in ‘platte’ websites. Hiermee zijn stuk voor stuk met de hand aangemaakte html-pagina’s het resultaat. Behalve website maken biedt Joomla ook mogelijkheden om krachtige online applicaties te bouwen.

Wat zijn de voordelen van Joomla?

Elk systeem heeft zijn voor- en nadelen. Het maakt daarin niet zoveel uit of je met WordPress, Joomla of Drupal werkt (om even voorbeelden te noemen). De belangrijkste voordelen van Joomla zijn:

  • Het is een gratis open source CMS systeem. Dat betekent dat er veel gebruikers actief zijn waardoor het altijd verder ontwikkeld.
  • Je kunt ten allen tijde zelf aan de onderhoud van de website sleutelen.
  • Joomla kent oneindig veel extensies. Dit zijn extra functionaliteiten, te denken aan een webshop, fotogalerij, video’s en/of muziek, extra talen, agenda’s en nieuwsbrieven. Met ruim 8000 extensies is dit slechts een hap van alle ontwikkelde extra functies.
  • Het syteem staat bekend als een zeer stabiel en betrouwbaar CMS systeem.
  • Het is mogelijk meerdere gebruikers toe te voegen met elk hun eigen rechten.

Vergelijkbare berichten