Wat is een responsive website?

Een tablet, op de televisie, je mobiele telefoon, of op een desktop, je kunt overal surfen op het internet. Maar hoeveel apparaten er ook zijn, er is slechts 1 website. En omdat het internet overal beschikbaar is, wordt er tegenwoordig altijd een responsive website gebouwd.

Een responsive website is een website die zich kan aanpassen op elk formaat. Dus als je deze website bezoekt op je mobiele telefoon, dan past hij zich aan, aan het formaat van jouw mobiele telefoon. Bekijk je deze website op jouw laptop? Dan past ie zich automatisch aan op dat formaat. Een responsive website maakt jouw website op elk apparaat zeer gebruiksvriendelijk. En gebruiksvriendelijkheid willen we allemaal, omdat:

  • Jouw bezoeker hierdoor een prettige ervaring krijgt.
  • Door deze prettige ervaring krijg je de gewenste bouncepercentage.
  • Daarmee stijgt de gemiddelde duur dat de bezoeker op jouw website surft.
  • En daarmee verhoog je, logischerwijs, de kansen op conversie.

Naast de gebruiksvriendelijkheid, verhoog je in kleinere mate ook de waardering van Google.

Wat is een responsive website?

Vroeger..

Tot een paar jaar geleden waren websites vooral gebouwd voor de laptop of computer. Er was vaak 1 formaat waar alle websites het beste tot hun recht kwamen. De pagina paste zich niet aan wanneer deze op een mobiel werd bekeken. Daarmee moest er standaard ingezoomd worden op de tekst, en moest je met je vinger veel scroll bewegingen (alle kanten op) maken om de rond te surfen op een pagina.

Vergelijkbare berichten