Wat is een domeinnaam?

Jij zit nu op de website geryaal.nl. En daarmee hebben we definitie van het begrip domeinnaam meteen duidelijk gemaakt. ”Geryaal” is in deze de domeinnaam. Het is een naam die als enige voorkomt op het internet. .nl is de extensie. Deze worden met elkaar punt van elkaar gescheiden. Naast .nl heb je ook de extensies .com, .org, .net, et cetera. 

Wat is een domeinnaam?

Hoe kies ik een goede domeinnaam?

Een goede benaming van het domein is voor veel ondernemers een uitdaging. Eerder scoorden websites erg goed zodra keywords in een domeinnaam werden verwerkt. Google verandert echter en daardoor is dit gegeven in eens minder relevant. Tegenwoordig gaat het binnen Google om goede content, mobiel vriendelijkheid en andere zaken die de positie in Google daadwerkelijk een impuls geven. Een domeinnaam met de juiste keywords zijn van minder groot belang geworden.

  • Bedenk een domeinnaam die laat zien waar de website over gaat, zoals de naam van jouw bedrijf of de inhoud die je plaatst.
  • Zorg ervoor dat de domeinnaam simpel te onthouden is voor de bezoekers. Houd je domeinnaam dus kort en krachtig.
  • Het is belangrijk dat je jouw site altijd kunt omgooien, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken of de domeinnaam gelijk staan aan de content op de site.Een voorbeeld is bol.com. Vroeger was bol.com enkel een online boekhandel. Tegenwoordig verkopen ze véél meer dan alleen boeken. Stel je dus voor dat de website onlineboekenkopen.nl geheten had?
  • Als je een domeinnaam hebt met 2 woorden, verbind deze woorden dan met elkaar via een streepje.

Beschikbaarheid domeinnaam

Vóór dat je een volledig plan verzint voor je website, is het aan te raden te controleren of de verzonnen domeinnaam beschikbaar is ja of nee. Dit kun je controleren op SIDN.

Vergelijkbare berichten