Wat zijn breadcrumbs?

Breadcrumbs geven het pad naar een bepaalde pagina op je website weer. Het pad valt van categorie op categorie zodat je gemakkelijk terug kunt navigeren naar de bovenliggende pagina. Dit scheelt de bezoeker een eindeloze zoektocht. Vooral webwinkels maken intensief gebruik van breadcrumbs omdat deze met heel veel verschillende categorieën werken. Maar of je nu een webshop hebt of niet: in alle gevallen is het gebruik van een goede navigatiestructuur aan te raden.

Wat zijn de voordelen?

Door het gebruik van breadcrumbs hebben bezoekers een overzichtelijke ervaring van jouw website. Maar ook Google is erg blij met een goed geoptimaliseerde navigatie. Google beoordeelt breadcrumbs in feite als interne links. En interne links zijn erg belangrijk voor de zoekmachineoptimalisatie.

Breadcrumbs toevoegen

Breadcrumbs hoef je in de meeste gevallen niet zelf toe te voegen. In de website’s van tegenwoordig zit het bij de websitebouwer vaak standaard ingebouwd. Als dit er niet standaard is ingebouwd dan kun je dit met je websitebouwer bespreken.

Voorbeeld van een breadcrumbs

Bovenaan in dit artikel zie je een mooi voorbeeld van hoe breadcrumbs eruitzien.  Het artikel wat je nu leest valt onder de categorie Begrippen Online Marketing. Deze categorie is op zijn plaats te bereiken via de Homepage. En daarmee zijn breadcrumbs dus de navigatiestructuur in je website.

Wat zijn breadcrumbs?

Vergelijkbare berichten