Wat is een SERP?

SERP is een acroniem van het woord Search Engine Result Page. In het Nederlands wordt het vertaald als: zoekmachine resultaat pagina.

  • Search Engine staat voor zoekmachine.
  • Result Page staat voor resultaat pagina.

In feite heb je geen bredere uitleg over dit begrip nodig, omdat het woord Search Engine Result Page letterlijk verteld wat het betekent.

Wat is een SERP?

Toch vind ik het leuk je te helpen en daarom geef ik je een bredere uitleg. Als jij een zoekopdracht in Google intypt, of in elk andere zoekmachine, en je drukt op enter, dan krijg je een resultaten pagina te zien. Die resultatenpagina is de SERP. De zoekmachine heeft, op basis van jouw ingetypte zoekopdracht, gerelateerde resultaten gevonden en dit gerangschikt in één pagina. Simpel hé? 🙂

Voorbeeld

Ik vraag mij al jaren af waarom bananen krom zijn (net als de hele wereld). Daarom ga ik naar Google en wil ik informatie opzoeken op andere websites. Ik ga naar de Search Engine, de zoekmachine, om de informatie op te zoeken. Vervolgens druk ik op enter.  

Wat is een SERP?

Terwijl ik op enter druk krijg ik allemaal websites die mij hoogstwaarschijnlijk kunnen antwoorden en mij de benodigde informatie kunnen geven. Zodra je op enter drukt kom je op de Result Page.

Met bovenstaande afbeelding en onderstaande afbeelding hebben we het woord dus bij elkaar: Search Engine | Result Page, oftewel SERP. SERP is dus de resultatenpagina. Dat is de pagina die jij in onderstaande afbeelding ziet. 

Wat is een SERP?

Vergelijkbare berichten