Website aanmelden bij Google?

Website aanmelden bij Google?

Wil je jouw website aanmelden bij Google? Wanneer je een site online zet wil je ook dat deze gevonden wordt door bezoekers in Google. Door je site toe te voegen aan Google zal deze sneller opgepakt worden. Je vindt de site dus eerder terug in de zoekresultaten.

Hoe kijkt Google naar websites?

Google heeft een zogenaamde spider die alle websites op het internet 'crawlt'. Dit noemen we het Google Bot. Aan de hand van talloze critera wordt bepaald waar een site in Google wordt geplaatst. Normaal gesproken wordt je site vanzelf opgepikt op het moment dat je deze online zet. Echter, dit kan wel een tijdje duren. Je bent immers niet de enige die een site online zet. Meld je de site bewust aan in Google, dan komt het Google Bot eerder bij je langs.

Heb je een nieuwe website...

Heb je een nieuwe site? Laat je dan niet ontmoedigen wanneer je niet direct je site ziet verschijnen in de zoekresultaten. Bij een nieuwe site duurt het een tijdje voordat Google de site oppakt. Je kunt dit wel versnellen. De handigste manier om dit te doen is door je site te koppelen aan de Google Webmastertools of Google Search Console.

Wat is Google Search Console?

Google Search Console is een gratis tool van Google waarmee je gegevens van jouw website kunt analyseren. Ook kun je een sitemap toevoegen of aparte URL's indienen in de Google Index.

Hoe koppel je Google Search Console?

Als eerste maak je een account aan via Google Search Console. Vervolgens ga je naar Google Search Console. Hier voeg je een property toe voor jouw website.Website aanmelden in GoogleVervolgens vul je de domeinnaam in van jouw website.Aanmelden website in GoogleNu kun je Search Console koppelen op verschillende manieren. De handigste manier is om dit te doen via je Google Analytics account. Dan is de koppeling binnen een mum van tijd geregeld.Zie ook: uitgebreid stappenplan voor het koppelen van Google Search Console aan je website.

Sitemap toevoegen aan Search Console

Een sitemap is een samenvatting van alle pagina's op je website. Deze sitemap kun je toevoegen aan de Google Webmaster Tools. Steeds wanneer er een nieuwe pagina bij komt op je site krijgt Google een automatisch het signaal dat er beweging op je site is. Het Google Bot zal sneller een kijkje op je site komen nemen.Zie ook: sitemap toevoegen aan Google Webmaster Tools

Nieuw blog geschreven

Heb je een nieuw blog geschreven dan kun je de URL apart laten fetchen door Google.Let wel: Google heeft de Google Search Console aangepast. Je kunt nog wel je pagina's laten fetchen in de oude versie maar het kan zijn dat Google de oude versie uit de lucht haalt.Zie ook: artikel fetchen in Google Webmaster Tools

Tussenstap: site toevoegen aan Google

Alhoewel het de voorkeur heeft om je site te koppelen aan Google Search Console is er nog een tussenstap die kan helpen om je site sneller in de zoekmachines te krijgen.Dat kan via deze link: URL toevoegen aan GoogleJe vult de URL van je site in en een korte omschrijving en klikt op voeg URL toe.URL toevoegen aan Google

Check of je site in Google staat

Soms heb je het gevoel dat je site nog niet in Google staat terwijl dit wel het geval is. Maar wanneer je op pagina 40 van de zoekresultaten staat is het lastig om jezelf terug te vinden. De meest eenvoudige manier om dit te checken is door naar google.nl te gaan en in te tikken: site:https://domeinnaam.nl. Uiteraard vul je hier je eigen domeinnaam in. Nu zie je direct welke pagina's van je site al zijn opgenomen in de Google Index.Waar staat mijn site in Google?

Is je site nog niet vindbaar?

Is je site, na een tijdje wachten, nog niet vindbaar? Dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een ander probleem. Het kan bijvoorbeeld zijn dat pagina's (of de hele site) op no-index staan. Wat je daarmee tegen Google zegt is dat je site niet geïndexeerd mag worden. Het kan zijn dat je dit per ongeluk hebt gedaan.Werk je met WordPress en de Yoast SEO plugin dan kun je dit per pagina aangeven via de plugin. In andere websitesystemen hangt het af van de situatie. Kom je er echt niet uit, contacteer dan je websitebouwer.Lees ook: Waarom is jouw website niet vindbaar of slecht vindbaar in Google?

Totale site geblokkeerd?

Werk je met WordPress dan adviseer ik je te controleren of je website niet per ongeluk geblokkeerd is voor Google.Ga naar Instellingen > LezenWebsite slecht vindbaar in GoogleHier ga je naar het blokje: ‘blokker zoekmachines om deze site te indexeren’Zorg dat hier geen vinkje staat!Site niet vindbaar: Robots TXT bestandHeb je de stappen gevolgd uit dit stappenplan dan vraagt het alleen nog een beetje geduld. Uiteraard wil je sneller, maar Google laat soms gewoon op zich wachten. Ik raad je aan om ondertussen gewoon door te bouwen aan je site.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Hulp bij SEO

Wil je hulp bij SEO of je website dan ben je bij Geryaal aan het juiste adres. Hier helpt Geryaal je mee:
Reactie plaatsen