Logo optimaliseren voor SEO

Logo optimaliseren voor SEO

Je kunt het logo van je website eenvoudig optimaliseren voor de vindbaarheid. Het is een minimale handeling die vaak niet wordt uitgevoerd. Met niet geoptimaliseerd bedoel ik dat het logo bijvoorbeeld logo.jpg heet. Ook wordt vaak vergeten om het logo de juiste alt-tekst mee te geven. Een gemiste kans dus! Je logo is een afbeelding.Een afbeelding die op elke pagina van jouw website terugkomt.Afbeeldingen horen geoptimaliseerd te worden voor je vindbaarheid. Zo ook je logo. Afbeeldingen maak je vindbaar door ze de juiste alt tag en bestandsnaam te geven.Zie ook: afbeeldingen optimaliseren voor SEO Stap 1: je gaat naar jouw websiteStap 2: je gaat met de muis op je logo staan en je klikt op de rechter muisknopStap 3: je klikt op afbeelding opslaan als ...Logo optimaliserenStap 4: je ziet een popup verschijnen waarin je de naam van het bestand (de naam van de foto ziet).Heeft je logo de naam logo.jpg, logo1.jpg, img001.jpg of iets dergelijks dan raad ik je aan dit te veranderen. Logo.jpg zegt alleen iets wanneer je in zoekmachines op het zoekwoord logo gevonden wilt worden. In de meeste gevallen is dit echter niet relevant.Logo: alt tag invoeren voor vindbaarheid Geef je logo een bestandsnaam die omschrijft welke diensten je aanbiedt. Bestandsnaam Logo Nu is het zaak dat je logo de juiste alt tag krijgt.Werk je in WordPress, dan ga je hiervoor naar media.Je selecteert de afbeelding van je logo en vervolgens vul je de juiste gegevens in.Logo website optimaliseren voor SEO
  1. Je vult de titel in
  2. Je vult de alt tekst in
Zorg dat je hier één tot drie belangrijke kernwoorden noemt die weergeven wat jij of je bedrijf doet. Zorg dan dat je de plek, de provincie of de regio hier ook benoemt. Ook dit helpt je weer in een stukje vindbaarheid. Vraag je websitebouwer of ze dit voor jou willen doen. Belangrijk is dat je de websitebouwer de juiste informatie geeft. Vertel ze dus:
  • welke bestandsnaam je logo moet hebben
  • welke alt tekst je het logo wilt geven
Ik heb een kennisbank vol artikelen over de basis van SEO voor je klaarstaan: Wil je hulp bij SEO of je website dan ben je bij Geryaal aan het juiste adres. Hier helpt Geryaal je mee:
alta
Door

alta

op 06 Nov 2018

Dank, zeer waardevolle informatie!

Schutters
Door

Schutters

op 31 Oct 2018

Dank je. Heb dit uiteraard over het hoofd gezien!

Jordi Jansen
Door

Jordi Jansen

op 13 Apr 2018

Duidelijke tips! Leuke site ook :)

Elvire
Door

Elvire

op 23 Mar 2018

Hi Gery, maar als ik kijk bij media bewerken, dan staat er rechts 'opslaan' en onder url staat de bestandsnaam van de .png nog steeds met de oude bestandsnaam. En ik kan het niet aanpassen. Wel zijn de teksten zoals jij aangaf aangepast. Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel :(

Gery Stevens
Door

Gery Stevens

op 01 Apr 2018

Hoi Elvire, ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Je mag wel even een fotootje mailen naar info@geryaal.nl. Dan kan ik je misschien even verder helpen.

Wikje
Door

Wikje

op 23 Mar 2018

Bedankt voor de tip Gery en goed uitgelegd.

Gery Stevens
Door

Gery Stevens

op 01 Apr 2018

Dank je wel!

Reactie plaatsen