Interne links en SEO

Interne links en SEO

Interne links zijn links die verwijzen naar pagina’s binnen je eigen website. Dit zijn links die in het hoofdmenu kunnen staan, in de footer van je website, maar ook in de blogs en artikelen die je plaatst.

Waarom zijn interne links belangrijk?

Interne links helpen je bij de vindbaarheid van je website. Eigenlijk breng je verbanden aan tussen alle verschillende pagina’s die er zijn. Hierdoor kan het Google Bot je website eenvoudiger lezen. Omdat je de verbanden aangeeft tussen bepaalde pagina’s maak je het voor het Google Bot makkelijker om te herkennen waar je pagina of website over gaat.

Waarom zijn interne links belangrijk voor je website?

Met interne links creëer je in feite een spinnenweb binnen je website. Het is een voordeel dat Google snapt hoe de structuur van je website in elkaar zit. Een ander belangrijk voordeel van interne links is de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoekers van je website. Bezoekers kunnen makkelijk van de ene naar de andere pagina op je website navigeren.

Voorbeeld: website Wikipedia

Misschien wel het ultieme voorbeeld van een website met een goede linkstructuur is Wikipedia. Klik je op een willekeurig artikel binnen Wikipedia dan zul je zien dat je altijd door kunt klikken naar een ander artikel via de linkjes die in het artikel staan.

Wikipedia als voorbeeld van een goede structuur
 Je ziet hier een screenshot van Wikipedia, een site die de interne linkstructuur uitstekend voor elkaar heeft.

Hoe verwerk je interne links in je teksten?

Het verwerken van interne links is niet lastig om te doen. Enige voorwaarde is dat je linkt naar relevante content. Dit helpt je namelijk om Google duidelijk te maken wat de bedoeling is van je website.

Beschrijvende links

Het is zaak dat je beschrijvende links gebruikt op je site. Hiermee geef je de zoekmachine aan waar de link om draait. Dit helpt je ook in je vindbaarheid.

Juiste linkjes maken

Belangrijk is wel dat je de linkjes op de juiste manier in de tekst zet. Wat ik vaak zie is dat websitehouders in een artikel verwijzen naar klik hier. En dan wordt de term -klik hier- een linkje. Dit helpt je alleen wanneer je vindbaar wilt worden op de term klik hier. Maar dat wil je waarschijnlijk niet. Daarom is het belangrijk dat je een linkje maakt van de term waar het om gaat. Niet juist is: Klik hier om meer te weten te komen over appels Juist is: We vertellen je graag meer over appels

Gebruik van externe links

Vergeet, naast het gebruik van interne links, geen externe links te gebruiken in je site. Een externe link is een link van jouw site naar een andere site. Wanneer je vanuit jouw blogs of artikelen verwijst naar sites met een goede reputatie dan levert dit pluspunten op. Uiteraard geldt dit ook wanneer andere sites naar jouw site verwijzen.

Vergelijkbare berichten