Wat is Google Rankbrain?

Google Rankbrain is een signaal dat door Google wordt gebruikt om lastige en moeilijke zoekopdrachten beter te begrijpen. Bovendien heeft Rankbrain ook invloed op de ranking in de zoekresultaten. Om dit proces beter te begrijpen helpt het om erachter te komen hoe het is ontstaan, wat het precies is en hoe het werkt. Daarnaast is het handig om te weten wat jij daar aan hebt.

Hoe is het ontstaan?

In de loop van 2015 werd Rankbrain door Google geïntroduceerd. Dit werd gedaan om betere zoekresultaten te genereren. Vooral zoekopdrachten die voor de eerste keer door Google werden gezien. Op dit moment is het een continue proces, en wordt er achter de schermen volop gewerkt om dit verder uit te rollen. Binnen een kort tijdsbestek is het een belangrijke ranking factor geworden voor Google en daarom wordt er volop aan gewerkt om dit verder te optimaliseren.

Wat doet het en hoe werkt het?

Eigenlijk doet Rankbrain niets anders dan geschreven taal omzetten in mathematische taal. Dit worden ook wel vectors genoemd. Het is een taal die door computers wordt begrepen. Komt Google teksten tegen in de zoekmachine die niet worden begrepen? Dan worden er woorden en zinnen met een vergelijkbare betekenis aangeraden door Rankbrain. Daarmee wordt het voor Google een stuk gemakkelijker om slim om te gaan met nieuwe zoekopdrachten.

Welke invloed heeft dit op SEO?

Eigenlijk kun je Google Rankbrain ook wel zien als een vorm van kunstmatige intelligentie. Daarmee wordt de rol van deze technologie steeds belangrijker voor SEO. Waarom dat zo is? Google heeft niet alleen de grootste zoekmachine ter wereld, maar is ook nog eens marktleider als het gaat om kunstmatige intelligentie. RankBrain stelt Google in staat om slimmer om te gaan met nieuwe zoekopdrachten. Logisch te verklaren dat het steeds relevanter wordt.

Waarom is het er?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel eenvoudig: het is ontwikkeld om een bezoeker sneller van betere antwoorden te voorzien. Dankzij de hulp van artificial intelligence worden sneller patronen herkend door het algoritme. Daardoor kan sneller een inschatting worden gemaakt welke woorden of zinnen met elkaar een verband hebben. Vooral bij zoekopdrachten met veel woorden is deze technologie voor Google onmisbaar.

Rankbrain succesvol inzetten

Rankbrain kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan het verkrijgen van betere antwoorden als je iets intikt in Google. Dit is belangrijk om te weten voor je SEO strategie.

Vergelijkbare berichten