Wat is Google Adwords?

Google Adwords is het advertentieprogramma van Google. Je betaalt ervoor om bij bepaalde zoektermen in Google jouw advertentie naar boven te laten komen zodat je meer websitebezoekers kunt werven, meer online kunt verkopen of ervoor te zorgen dat mensen contact met je opnemen. Op het moment dat er op jouw advertentie geklikt wordt, zal de betreffende persoon op jouw website terecht komen.

Waarom Google Adwords?

Omdat je met de advertenties helemaal bovenin Google terecht kunt komen, kan je een enorme hoeveelheid websitebezoekers aantrekken. Wanneer je niet één zoekterm toevoegt, maar bijvoorbeeld vijftig, kan je al het zoekverkeer in jouw vakgebied naar jouw website leiden. Je maakt dus je eigen website of bedrijf vindbaar op het internet.

Geen klanten, geen kosten

Aanmelden bij Google Adwords is gratis. Het betalingsproces verloopt per ‘klik’ op jouw advertentie, je betaalt dus alleen wanneer jouw advertenties hun werk doen. Om een advertentie te kunnen plaatsen, is een investering noodzakelijk. De hoogte van dit bedrag kan je zelf invullen. Het is belangrijk om goed te onderzoeken hoeveel je wilt en kunt investeren om onverhoopt hoge kosten te voorkomen. Veel bedrijven beginnen met een dagbudget van €10 tot €20 per dag. De advertenties en de investeringen kunnen op elk gewenst moment gratis aangepast, onderbroken of beëindigd worden zodat je zelf de regie houdt.

SEA of SEO

Tegenover het adverteren middels Adwords staat het binnenhalen van bezoekers via SEO. Dit is een duurzame manier om gratis of organische bezoekers naar je site te halen.

Vergelijkbare berichten