Wat is een anchor tekst?

Een anchor tekst, ofwel een anker tekst, is een stukje tekst waarin een link zit verwerkt. En die link verwijst naar een andere pagina op het internet. De anchor tekst is belangrijk voor een hoge waardering van een zoekmachine. Denk dus goed aan het stukje tekst die je wilt linken.

Een voorbeeld ter verduidelijking

Een duidelijk voorbeeld van een anker tekst zit in deze zin: Er zijn vele wegen om jouw website optimaal te laten scoren door middel van SEO. Je ziet dat ik in de zin een linkje heb geplaatst naar een andere pagina op mijn website. De link heb ik in het woordje SEO geplaatst. SEO is in deze dus de anchor tekst.

Waarom is het belangrijk?

Bij het schrijven van content op jouw website moet je rekening houden met woorden waarop je gezocht wilt worden. Bij een anchor tekst geldt dit precies zo. Als jij in dit stukje tekst de juiste zoekwoorden gebruikt dan heb je met een zoekmachine een hele goede vriend. Zoekmachines houden van een georganiseerde link structuur. De waardering werkt ”dubbelop” wanneer je de juiste anchor tekst gebruikt die relevant is aan de link die ernaar verwijst.

Voorbeelden van een goede anchor tekst

Zoals hierboven beschreven is het belangrijk een link te verwijzen in een relevante anker tekst. > Een foute anchor tekst: Wil je weten hoe je een hond moet begroeten? Klik dan hier! Je verwijst in deze zin een link in het woordje hier. Dit woordje is totaal niet relevant aan het artikel waar naar gelinkt wordt.

> De juiste tekst is echter: Wil je weten hoe je een hond moet begroeten? Hier verwijs je naar een link in het zinnetje hoe je een hond moet begroeten. Dit zinnetjes is volledig gerelateerd naar het artikel waarnaar gelinkt is.

Vergelijkbare berichten