Focus-trefwoord niet in eerste alinea

Focus-trefwoord niet in eerste alinea

Werk je met de Yoast SEO-plugin en krijg je deze melding: ”Het focus-trefwoord komt niet voor in de eerste alinea van het bericht. Zorg ervoor dat het onderwerp direct duidelijk is (Engels: The focus keyword doesn’t appear in the first paragraph of the copy. Make sure the topic is clear immediately.)”

Wat betekent dit?

De plugin laat je zien dat het focus-trefwoord wat je gebruikt voor je blog niet voorkomt in de eerste alinea van je blog of tekst.

Op de website van Yoast vind je in het Engels informatie over deze melding

Wat is het focus-trefwoord?

Het focus-trefwoord is het zoekwoord waar jouw blog of artikel om draait. Dit focus-trefwoord vul je in zoals je dit hieronder in de afbeelding ziet. Wanneer je hier geen focus-trefwoord in hebt gevuld krijg je zeker de melding: het focus-trefwoord komt niet voor in de eerste alinea van het bericht.

Op het moment dat je het invult zul je zien dat de melding die je krijgt ook anders wordt.  Heb je het focus-trefwoord wel ingevuld dan kan het zijn dat je deze nog in de eerste alinea van je tekst hebt opgenomen.

Focus-trefwoord niet in eerste alinea

Waarom is dit belangrijk?

Om je blog of webpagina op de juiste manier te indexeren kijkt Google naar een aantal dingen. Je moet je voorstellen dat robots van Google (Googlebot) het internet doorzoeken en dan alle sites op de juiste plek zetten in Google. Je moet Google een beetje op weg helpen om te snappen waar je site over gaat.

Door in de eerste alinea van je blog het focus-keyword of focus-trefwoord te benoemen help je Google hierbij. Ook je websitebezoeker heeft er baat bij. Omdat een websitebezoeker vaak scant is de eerste alinea van je tekst erg belangrijk. Door het keyword hier te herhalen help je de bezoeker op weg.

Wat moet je nu doen?

Wil je van een rood of een oranje bolletje een groen bolletje maken, dan moet je nu het focus-keyword toevoegen aan de eerste alinea van je blog. Zorg er hierbij voor dat je tekst goed leesbaar blijft. Spammen is niet fijn voor je bezoeker en niet fijn voor Google.

Gewijzigd?

Als het goed is geeft de Yoast SEO-plugin je nu andere informatie, namelijk: ”Het focus-trefwoord komt voor in de eerste alinea van het bericht.”

Vergelijkbare berichten