Page content

Te hoog bouncepercentage? Bouncepercentage verlagen

Te hoog bouncepercentage? Bouncepercentage verlagen

Heeft jouw website een hoog bouncepercentage? Wil je het bounce-percentage verlagen? Zodat je meer bezoekers langer kunt vasthouden op jouw website? Zorg dan voor interessante content en inhoud.

Bounce-percentage: wat is dat?

Google meet middels een bouncepercentage het aantal bezoekers dat slechts één pagina van jouw site bezoekt voordat je site wordt verlaten. Hoe lager jouw bounce-percentage is, hoe meer bezoekers dus voor een langere tijd op uw website rondkijken en hoe meer pagina’s ze bezoeken. Wanneer je 10 bezoekers op de site hebt en het bouncepercentage is 70% dan betekent dat 3 bezoekers meer dan één pagina bekeken hebben.

Lees ook: wat is het bouncepercentage?

Wat is het bouncepercentage? Definitie en uitleg

Oorzaken voor een te hoog bouncepercentage

Oorzaken voor een te hoog bounce percentage kunnen divers zijn zoals:

 • de site is technisch niet correct en de implementatie deugt niet
 • je hebt te weinig pagina’s met inhoud op uw site
 • de zoekwoorden of inhoud van jouw webpagina’s sluiten onvoldoende op elkaar aan
 • jouw teksten zijn niet correct geschreven
 • de samenhang tussen de teksten is onvoldoende
 • de inhoud van de teksten die je aanbiedt, sluiten niet aan bij de bezoekers

Wat is het bouncepercentage: uitleg en definitie

Wat is er aan te doen?

Zonder vooraf vast te stellen wat de oorzaak is voor een te hoog bouncepercentage kun je niets doen. Eerst analyseren: wat is de oorzaak? Daarna stap voor stap aan ’t werk om het bouncepercentage te verlagen.

Zo kun je bijvoorbeeld ook het bouncepercentage voor aparte pagina’s, de homepage, organisch verkeer en verkeer via social media achterhalen. Aan de hand van deze gegevens kun je interessante conclusies trekken.

Manieren om je bouncepercentage te verlagen

Er zijn verschillende manieren om het bouncepercentage van je website te verlagen. Ik heb er een aantal voor je op een rij gezet:

Pak je bezoekers bij de hand

Pak je bezoekers bij de hand en leidt ze naar de plek waar je ze wilt hebben. Dit kan door duidelijke buttons of call to actions toe te voegen in je website naar pagina’s waar je bezoekers wilt hebben.

Controleer de laadtijd van je website

Wanneer je website traag laadt is het heel verstandig om de laadtijd te verminderen. Grote kans dat je bezoekers nu wel blijven hangen. De snelheid van je website kun je eenvoudig meten met de Pingdom Website Speed Test

Gebruiken van interne links

Door interne links te gebruiken zorg je dat bezoekers doorklikken in je website. Hiermee creëer je namelijk een spinnenweb binnen de website.

Zeer belangrijk

Ook al scoort jouw site goed qua bezoekers en ook al heb je een manier gevonden om de bezoekersaantallen te verhogen: als het bouncepercentage te hoog is, scoort de site in feite nog onvoldoende.

Andere doelstellingen voor de website?

Wil je ook onze andere doelstellingen lezen die je kunt behalen met jouw website? Lees verder: doelstellingen voor de website.

Gratis SEO Checklist

Ik heb een gratis SEO Checklist voor je klaarstaan waarmee je je blogs/website van A tot Z optimaliseert. Klik op de afbeelding hieronder of voorgaande link om deze te downloaden.

SEO Checklist Downloaden

  Comment Section

  0 reacties op “Te hoog bouncepercentage? Bouncepercentage verlagen

  Plaats een reactie


  *