Wat is een CMS?

Een CMS, een acroniem van het woord Content Management System, is een systeem die je in staat stelt een website op een eenvoudige manier te kunnen bewerken. Je kunt met dit systeem eenvoudig websites in elkaar zetten, zonder dat je hoeft te rommelen in ingewikkelde codes, zoals HTML en CSS en andere programmeertalen.

Waarom is een CMS zo handig?

Het Content Management System is erg handig, omdat je zelf de website kunt bewerken zoals jij dat wilt. Je hoeft daarom niet telkens aan te kloppen bij jouw websitebouwer. Vooral bij grote nieuwssites of sites die regelmatig nieuwe blogs of content plaatst, is een CMS erg handig. Hiermee update jij jouw website regelmatig. En een website die structureel updates uitvoert is voor de bezoeker erg interessant.

Het grootste voordeel van een CMS

Websitebouwers- of designers en programmeurs zijn erg goed in hun werk, maar over het algemeen hangt er een groot prijskaartje aan. Bij een Content Management System heb je het voordeel, zoals al vaker beschreven hierboven, dat je de website zelf kunt wijzigen en kunt updaten. Hiermee bespaar je erg veel geld op je portemonnee.

Voorbeelden Content Management Systems

Er zijn vele content management systemen op het internet, denkend aan:

Vergelijkbare berichten