Update Google m.b.t. Metadescriptions (december 2017)

Update Google m.b.t. Metadescriptions (december 2017)

Is het je al opgevallen dat de metadescriptions in Google ‘langer’ zijn geworden. Daar waar je tot november 2017 metadescriptions had van 2 zinnen (dus zeg maar 150 tekens) zijn de descriptions nu een stuk langer (lees pakweg 3,5 regel).

Update Google m.b.t. Metadescriptions (december 2017)

Dit zegt Google

Google heeft officieel bevestigd aan de site Search Engine Land dat het de manier verandert waarop de zoekresultaten worden weergegeven. Google zegt hierover het volgende:

‘We hebben onlangs een wijziging aangebracht om meer beschrijvende en nuttige fragmenten te bieden, zodat mensen beter kunnen begrijpen hoe relevant pagina’s zijn in relatie tot hun zoekopdracht.

De site RankRanger heeft de gegevens een tijdje bijgehouden en hier blijkt ook dat de gemiddelde lengte van een metadescription is gegroeid van 160 naar 230 tekens.

Wat te doen met deze informatie?

De vraag is nu of je hier direct iets mee moet? Als basisprincipe voor de metadescription geldt dat Google de description oppakt die jij invult mits ze deze goed vinden passen. Is dit niet het geval dan geeft Google zelf invulling aan de metabeschrijving.

Wat ik zie is dat bepaalde metadescriptions langer worden weergegeven maar sommige metadescriptions ook niet. Dit kan te maken hebben met een stapsgewijze uitrol van Google. Het klinkt mij echter ook logisch in de oren dat de relevantie van je metadescription steeds belangrijk wordt. En met relevantie bedoel ik dat jouw teksten zoveel mogelijk aansluiten bij de behoefte van de bezoeker. Hoe beter je dit invult, hoe vaker de metadescription een passende description zal zijn.

In dit artikel zal ik je op de hoogte houden van wijzingen en mogelijke updates. Dus houd het in de gaten 😉

Vergelijkbare berichten