SEO Specialist of SEO Schrijver Assen

Ben je op zoek naar een SEO Specialist en SEO Schrijver in Assen (Drenthe)? Wil je beter vindbaar worden met je website en wil je hoger in Google komen? Goed nieuws, je bent hier aan het juiste adres. Geryaal is gespecialiseerd in het opzetten van een goede SEO strategie voor jouw website.

Waarom hoger in Google

Vindbaar worden met je website levert ontzettend veel winst op. Vergis je niet: iemand die zoekt in Google is een warme bezoeker. Hij zoekt namelijk al heel specifiek. Zoek je een roze fiets, dan wil je geen zwarte fiets. Zo specifiek is het. Feit & Voorbeeld: er wordt elke maand 9.900x gezocht op kapper amsterdam. Hoeveel nieuwe klanten mis je doordat je met je website niet bovenin Google staat op deze zoekterm. Ze lopen allemaal voorbij aan jouw etalage. Auw. Dat is niet grappig. Hoeveel potentiële klanten mis jij per dag?

Wat is SEO?

Met SEO optimaliseer je jouw website, het zorgt voor meer bezoekers op je website. Omdat je meer bezoekers trekt wordt je bekendheid ook beter. Door SEO trek je de juiste bezoekers aan.

SEO zorgt ook voor vertrouwen. Je staat namelijk hoog in de zoekmachines, en dat zorgt voor een stukje vertrouwen bij de bezoeker.

Meer bezoekers, een hogere naamsbekendheid, de goeie doelgroep en het stukje vertrouwen naar de bezoeker kan leiden tot een winstgevend geheel.

Uiteindelijk doel van SEO

Het belangrijkste doel van SEO is het aantrekken van bezoekers op je website. Hoe meer artikelen je schrijft, hoe meer bezoekers je kan krijgen. Want hoe vaker de zoekmachine bepaalde termen van jouw site oppakt, hoe hoger je in Google zal staan.

Maar hoe werkt SEO dan?

SEO gaat niet alleen over wat zoekwoorden implementeren. Het gaat ook niet over het invullen van de Yoast SEO Tool. Content is een must. Daarmee bedoel ik blogs en artikelen. Die gaan over wat je doelgroep bezig houdt. Van je diensten tot de vragen en problemen van klanten. Hoe meer content, hoe meer waarde Google aan jouw website hecht. Het is een kwestie van consistent doorbouwen. En er zijn meer voordelen. Consistent nieuwe content betekent consistent nieuwe input voor je nieuwsbrief. Voor social media.

Voordat we verder gaan: met wie heb je te maken?

 Mijn naam is Gery Stevens, sinds 2015 ben ik actief als SEO Specialist en SEO Schrijver. Ik heb letterlijk honderden teksten geschreven over de meest uiteenlopende onderwerpen in diverse branches. Denk aan auto’s, chiptuning, isolatie, keukens, muziek, campers, paardencoaching, coaching, breintraining en nog veel meer. Ik werk met ondernemers uit het MKB die gas durven te geven en daadwerkelijk bereid zijn te investeren in een duurzame relatie. Met mij en met je bezoeker.

Voor wat voor klanten werkt Geryaal

Heel vaak hoor ik: ‘nee, SEO is niet toepasbaar voor onze branche’. Nou ik zal je vertellen: daar ben ik het ontzettend mee oneens. Om je een indruk te geven van ondernemingen en websites waar ik voor geschreven heb: Keukenbedrijf, hovenier, schuttingbouwer, hekwerkleverancier, beautysalon, advocaat bestuursrecht, paintball, chiptuning, autogarage, verkoper van tweedehands auto’s, loopbaancoach, burnoutcoach, letselschadeadvocaat, hondengedragsdeskundige, dieetcoach, bouwbedrijf, fysiotherapeut, personal trainer, webshop in edelstenen, webshop in tablethouders, zwembadenleverancier, witgoedleverancier, spouwmuurisolatie. En zo nog meer. Voor al deze bedrijven werkt dit. Stuk voor stuk.

Paar praktijkvoorbeelden

Let op: ik noem niet altijd de namen van mijn klanten. Ik ga hier bewust heel integer mee om. Ik heb er een paar voor je op een rij gezet:

  • Een ondernemer die elk vrij uurtje wat hij heeft gebruikt om te schrijven aan zijn site. Inmiddels heeft hij 6000 bezoekers per dag op zijn site en haalt hij schitterende aanvragen binnen. Hij heeft plezier aan het schrijven en vind het een kick om te groeien met de site.
  • Een ZZP‘er. Kan niet schrijven en werkt het liefst buiten. Hij heeft zijn SEO en website uitbesteed maar levert zelf alle input. Dus de rauwe tekst met allemaal vakinhoudelijke input. De SEO Specialist waarmee hij samenwerkt vertaalt dit naar een leesbaar artikel. Voordeel is dat de kennis bij de ondernemer wegkomt. Dit is goud waard. Je laat immers zien wat je waard bent. Inmiddels maanden met meer dan 100.000 bezoekers per maand en een bedrijf wat binnen 2 jaar is gegroeid van 1 naar 4 man.
  • Een ondernemer met 10 man in dienst. Besteedt zijn hele site uit en houdt zich ook niet met de content bezig. De SEO Specialist doet het complete onderzoek, schrijft en plaatst de tekst. Hij controleert puur vakinhoudelijk. Voordeel is dat de SEO Specialist als buitenstaander redelijk ingewikkelde materie vertaalt naar ‘normale mensentaal’. Mooier zou zijn wanneer de ondernemer nog meer eigen kennis in zou brengen.

Zoals je ziet zijn er diverse gradaties. Wat past het meest bij jou? Wat spreekt jou aan? Er valt voor alles wat te zeggen!

Waarom je SEO uitbesteden

Een aantal redenen:

  • Er zit veel tijd en veel werk in. Dat zeg ik niet om je af te schrikken. Maar ik denk dat je beter bezig kunt met de dingen waar je goed in bent.
  • Nog los van de tijd die er inzit worden de meeste ondernemers niet blij van het schrijven van artikelen
  • Met het schrijven van de artikelen ben je er nog niet. Ze moeten ook geplaatst worden. En geoptimaliseerd
  • Je investeert op de lange termijn. Perfect wanneer je iemand bent van de lange termijn visie. Nu bouwen betekent volgend jaar profijt, het jaar er op ook en het jaar daarna ook. Zelfs wanneer je minder gaat investeren. Dat is het verschil met Adwords. Stop je met Adwords dan ben je per direct de aanvragen kwijt. Ook verhoogt Adwords op lange termijn de waarde van je website niet.
  • In crisistijd zitten de bezoekers ook op je website. Waar andere bedrijven compleet stilvallen heb jij elke dag nog warme bezoekers op je website. Een cruciaal pluspunt wat mij betreft. Ten tijde van de corona crisis zag ik het levende bewijs!

“Resultaatgerichte werkwijze en duidelijk plan van aanpak” Freddy Hooge // Automat Emmen

Voordat wij Geryaal inschakelenden liepen we tegen het probleem aan dat we veel geld investeerden in Adwords maar weinig resultaat behaalden. Wij zijn in gesprek gegaan met Gery waarbij het gevoel/vertrouwen direct goed was. Geen verkooppraatje maar eerlijk advies. Gevolg was een stijging in offerte aanvragen en opdrachten + meer traffic naar de website. Het persoonlijke overleg, het dieper ingaan op producten en teksten en het bespreken van kansen spreekt ons erg aan. Ik beveel Geryaal aan vanwege haar resultaatgerichte werkwijze en duidelijk plan van aanpak.

Maar kun jij dan teksten schrijven over mijn vakgebied

Yes. Buitenstaander zijn is een enorm voordeel. Ik schreef over de EGR klep van auto’s. Ik vind auto’s verder niet interessant en heb er geen verstand van. Dat is het beste wat jou, als ondernemer kan overkomen. Als ik de tekst schrijf wil ik snappen hoe het werkt. Voordeel is dat je een tekst krijgt die iedereen snapt. Dit converteert. De klant waar ik dit voor schreef vertelt dat mensen aan de telefoon minder vragen omdat de site zo duidelijk is. Dat is wat je wilt. Weg met dat vakjargon. De dingen zijn voor jou logisch, voor je potentiële klant niet.

Duurzame samenwerking

Geryaal staat voor duurzame samenwerking. In de vijf jaar dat ik nu aan de slag ben heb ik gemerkt dat kortere samenwerkingen vrijwel altijd tot teleurstelling leiden aan beide kanten. Dit heeft alles te maken met een realistische verwachting ten opzichte van SEO en de vindbaarheid van je website. Ik ben het meest in mijn element wanneer we samen kiezen voor een lange termijn samenwerking. Het geeft mij de gelegenheid om de diepte in te gaan.

Hoe duur is het inschakelen van een SEO Expert?

Dat hangt ervan af hoe je er tegen aan kijkt. De burnoutcoach zegt altijd: hoeveel levert het mij op wanneer ik op een belangrijk zoekwoord hoog in Google sta. Mijn ervaring: onderaan de streep mag Geryaal (of een SEO specialist) geen geld kosten. We gaan altijd voor een lange termijnsamenwerking (anders hoef je mij niet te bellen). Minimale voorwaarde is een half jaar. Je investering zit aan de voorkant.

Meer lezen

In de kennisbank van Geryaal vind je talloze artikelen die interessant zijn:

SEO Expert inschakelen

Wil je kennismaken met Geryaal? Neem gerust contact op. Bel 0633583487 of mail naar info@geryaal.nl.