URL of link maken van afbeelding

URL of link maken van afbeelding

Wil je een URL of link maken van een afbeelding of foto op je website, zodat een bezoeker die op de afbeelding klikt op een andere pagina terecht komt? In feite praat je over een interne link in je website. Hier vind je de stappen die je moet zetten.

Upload de afbeelding op je website

Als eerste upload je de afbeelding die je wilt gebruiken op je website. Je ziet hieronder een voorbeeld van een website die is gemaakt met WordPress. In andere websitesystemen werkt het principe hetzelfde.

Bonustip: optimaliseer de afbeeldingen

Zorg dat je de afbeeldingen optimaliseert voor een goede vindbaarheid. Dat betekent dat je de afbeelding een beschrijvende bestandsnaam en een alt-tekst meegeeft.Zie ook: afbeeldingen optimaliseren voor een goede vindbaarheid

Afbeelding selecteren

Je selecteert de afbeelding die je wilt hebben. Vervolgens kies je voor 'invoegen'. De foto staat nu in je artikel.URL toevoegen aan afbeelding

Hoe maak je de afbeelding aanklikbaar?

Nu de foto in de tekst staat kun je een URL maken van de afbeelding.Je klikt op de foto.Vervolgens klik je op het symbooltje bovenin (zie de pijl in de foto hieronder). In het schermpje dat op de foto verschijnt typ of plak je de URL van de pagina waar de foto naar moet verwijzen.afbeelding of foto link maken Dan klik je op het pijltje.

De afbeelding is nu aanklikbaar

Wanneer je het artikel nu opent zul je zien dat de afbeelding in je tekst aanklikbaar is. Zo is de afbeelding hieronder nu bijvoorbeeld aanklikbaar. Klik je hier op dan kom je op de homepage van Geryaal terecht.

Gerelateerde artikelen

Heb je deze artikelen al gelezen:

Hulp bij je website?

Wil je hulp bij je website? Je kunt bij Geryaal terecht voor de volgende diensten:

Contact

Heb je nog vragen, neem gerust contact op!
Chris de koning
Door

Chris de koning

op 31 Aug 2019

Hebben jullie kontrolen over instagram ik kom er niet meer in en dat komt ik heb een niewe telefoon

Reactie plaatsen