Omzet halen uit de website

Ja, eindelijk! Eindelijk is jouw website klaar. De site is in de lucht. En nu? Wat ga je eigenlijk met jouw site doen? Hoe genereer je omzet met jouw site?

Omzet en orders scoren

Hoe scoor je omzet en orders? Belangrijk is natuurlijk dat jouw website gevonden wordt. Want daar gaat het tenslotte om wil je uiteindelijk komen tot omzet en orders.

Grafisch ontwerp staat

Je bent net gestart als ZZP’er. Ondernemingsplan geschreven en huisstijl bepaald. Daar hoort een website bij. Geryaal stelt je de vraag: ‘Waarom laat je een website bouwen?’ Wij zien veel ondernemers en ZZP’ers die vele honderden of zelfs duizenden euro’s investeren in een website. Maar nooit nadachten over de vraag: ‘waarom?’ Wees eens eerlijk: ‘kan ik die banner beter links of rechts plaatsen?’ Of: ‘zullen we die button groen of paars maken?’. Allemaal vragen. Geryaal stelt zwart-wit: het doet er niet toe. Dat doet er pas toe als je bezoekers hebt. Eerder niet. Want als jouw site geen bezoekers heeft kan de button ook weg blijven.

Wat doet er dan wel toe?

Inhoud en content. Actualiteit. In de vorm van artikelen. En foto’s. Op het moment dat het grafisch ontwerp staat, start het pas. Dan kost de website geen geld maar tijd. Veel tijd. Zorg voor informatie over je product of dienst. Je vraagt je af : ‘welke artikelen plaats ik op mijn website?'.

Laat zien dat je verstand van zaken hebt

Vragen stellen begint tegenwoordig op internet. Word je als bedrijf niet gevonden op de vragen die mensen via zoekmachines stellen, dan loop je omzet mis. Het is dus zaak om content te schrijven waarin je laat zien dat je verstand van zaken hebt. Word je hier op gevonden, dan schept dit meteen vertrouwen.

Verplaats je in de klant

Verplaats je in de klant. Stel: iemands auto is kapot. De autodeur opent namelijk niet meer. Deze persoon woont in Friesland en tikt in de zoekmachine:
  • Mijn autodeur is kapot Sneek
  • Auto laten maken Friesland
  • Autogarage gezocht omgeving Sneek
  • Autodeur wil niet open
Wat nu? Wanneer je als autogarage op je website alleen schrijft dat je auto’s repareert is de kans klein dat je gevonden wordt. Maar stel dat je een artikel hebt waarin je schrijft over kapotte autodeuren, dan is de kans groot dat je gevonden wordt door de zoekende klant.

Andere doelstellingen voor de website?

Wil je ook andere doelstellingen lezen die je kunt behalen met je website? Lees verder: doelstellingen voor de website.

Verwante informatie

Vrijblijvend in gesprek?

Wilt u eens vrijblijvend in gesprek over uw website? Neem dan contact op met Geryaal.
Reactie plaatsen