Google gaat popups bestraffen

Onlangs vroeg ik via mijn Facebook nog wat de grootste websitefrustratie is? Hieruit blijkt dat de meeste mensen popups (met name op mobiel) erg irritant vinden. Google komt nu met een update als het gaat om popups op je website.

De best mogelijke gebruikerservaring

Belangrijk om te weten is dat Google altijd de beste gebruikerservaring wil creëren voor bezoekers. Google stelt nu dat popups een slechtere gebruikerservaring geven aan je websitebezoekers. Allereerst vraag je natuurlijk niet om de popup. Je komt binnen op een website omdat je een vraag hebt of omdat je informatie wilt. De optimale gebruikerservaring is in dat geval antwoord krijgen op je vraag. En niet een onverwachtse (vaak moeilijk wegklikbare) popup in beeld krijgen.

Dit zegt Google hier zelf over

Pagina’s die opdringerige popups laten zien geven een slechtere ervaring aan gebruikers dan pagina’s waar content direct toegankelijk is. Dit kan problematisch zijn op mobiele apparaten waar schermen vaak kleiner zijn. Om de mobiele zoekervaring te verbeteren, is het vanaf 10 januari 2017 mogelijk dat pagina’s die content niet gemakkelijk toegankelijk minder hoog zullen gaan ranken.

Ofwel: vanaf 10 januari 2017 scoor je minder goed in Google wanneer je met popups op mobiel blijft werken.

AMP Pagina’s

Belangrijk om te weten is dat Google inmiddels ook het AMP Project heeft uitgerold in Nederland. Met de zogenaamde Accelarated Mobile Pages wil Google de snelst mogelijke mobiele gebruikerservaring aanbieden aan gebruikers van de zoekmachine. Of jouw website aan de laatste eisen voldoet kun je het beste navragen bij jouw websitebouwer.

 

 

Heb je deze artikelen al gelezen:

Hulp bij SEO

Wil je hulp bij SEO of je website dan ben je bij Geryaal aan het juiste adres. Hier helpt Geryaal je mee:

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op!

Over de schrijver
Hé, ik ben Gery. Inmiddels ben ik vijf jaar aan de slag als SEO specialist. Ik heb inmiddels honderden teksten geschreven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Al mijn SEO kennis deel ik met je in mijn blogs. Mocht je vragen hebben, mail gerust even naar info@geryaal.nl
Reactie plaatsen