Page content

Wat is YouTube?

Wat is YouTube?

Onder het sociale media horen weblogs (denk aan Twitter), sociale netwerken (denk aan Facebook) en videosites. Een bekende videosite, en ik kan mij niet voorstellen dat je er nog niet van gehoord hebt, is YouTube.

YouTube is de grootste online videosite op het internet. Elk mens op deze wereld kan een video op YouTube uploaden, bekijken en delen. Het motto van YouTube is: Broadcoast Yourself, oftewel: laat jezelf zien.

Geld verdienen met YouTube

Door het internet hebben we vele nieuwe bronnen gecreëerd waaruit geld gehaald kan worden. Dit is ook het geval met YouTube.

YouTube is begonnen met het idee dat mensen elk hun verhaal konden delen. Daar deed het begrip social media zijn naam eer aan. Maar hoe groter het medium werd, hoe meer er een verdienmodel in werd gezien.

En je gelooft het niet: ondertussen zijn er ontelbaar veel YouTubers (een onofficieel woord) die hun brood verdienen met het maken van video’s. Sterker nog, er zijn ook YouTubers die zoveel geld hebben verdiend dat ze niet meer hoeven te werken.

Geryaal logo
Hoe draagt mijn YouTube video bij aan SEO?

Hoe verdien ik geld?

Om geld te verdienen met YouTube moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

 • Je hebt simpelweg views nodig. Je krijgt namelijk geld binnen via adverteerders. Hoe meer views, hoe meer er gedrukt is op jouw video. En hoe langer er naar je video wordt gekeken, hoe meer geld je genereert.
 • Daarnaast is de kans groot, helemaal als je groter bent / groter wordt, dat bedrijven je benaderen om reclame te maken. Denk aan een moment dat je in de video een Heineken biertje drinkt en dit Heineken flesje bewust aan de kijker laat zien. Het bedrijf Heineken zal je hiervoor geld betalen (indien ze je benadert hebben uiteraard).

Leuke feiten over YouTube

Onderstaand zie je een indicatie van hoe groot YouTube is.

Ik heb geen telefoontjes met Google gepleegd om achter deze feiten / cijfers te komen, maar kwam uit mijn ”onderzoek” op het internet wel op onderstaande feiten / cijfers uit (gebaseerd op de maand juli van het jaar 2018):

 • YouTube is onderdeel van Google. Op 14 november 2006 heeft Google YouTube overgenomen voor een bedrag van 1,65 miljard dollar.
 • Er worden wereldwijd dagelijks 300.000 nieuwe video’s geüpload.
 • De meest bekeken YouTube video, met ruim 3,6 miljard weergaven, is de videoclip van het nummer See You Again van Wiz Khalifa. Stel je voor: als deze video unieke weergaven had gehad dan had ruim 48% van de mensen op deze wereld de video bekeken.
 • De allereerste video ooit geüpload is van Jawed Karim. Hij is één van de oprichters van YouTube en plaatste een video dat hij in de dierentuin stond in San Diego.
 • Er zijn in totaal ruim 1,8 miljard YouTube gebruikers die zich maandelijks inloggen.

Geryaal logo

Ook leuk..

  Comment Section

  0 reacties op “Wat is YouTube?

  Plaats een reactie


  *