Mobielvriendelijke site - Google update maart 2016
arrow_drop_up arrow_drop_down

Mobiele websites worden NOG belangrijker

Mobiele websites worden NOG belangrijker voor Google. Gisteren (16 maart 2016) kwam Google met een update omtrent de mobielvriendelijke websites.

Nu in het Nederlands, wat zegt Google eigenlijk?

Mobiele of responsive website

Simpel gezegd geeft Google dit aan:

Een goed antwoord op een zoekopdracht in Google moet niet afhangen van het apparaat dat je gebruikt. Je moet het beste mogelijke antwoord kunnen vinden op je telefoon, computer en tablet. Vorig jaar is Google al begonnen met het uitrollen van mobielvriendelijkheid als rankingsfactor voor websites.

Mobielvriendelijkheid als rankingfactor

Nu kondigt Google aan dat per begin mei er een nieuwe update wordt uitgerold voor mobiele zoekresultaten. Hiermee wordt de mobielvriendelijkheid van de site nog meer een rankingfactor. Waardoor bezoekers nog makkelijker op pagina’s terecht komen die relevant en mobiel-vriendelijk zijn. Wanneer je al een mobiel vriendelijke site hebt wordt dit niet be├»nvloed door de update.

De optimale gebruikerservaring.

Google meldt overigens ook: goede content op een pagina is nog steeds essentieel. Dus een pagina met inhoud van hoge kwaliteit die niet mobiel-vriendelijk is kan nog steeds goed scoren. Hierbij is het wel de vraag of jij de optimale gebruikerservaring biedt aan je bezoekers. Moet je je eens voorstellen hoe deze pagina zou scoren wanneer de site ook mobiel vriendelijk zou zijn?

Update vanaf mei 2016

Vanaf begin mei 2016 wordt de nieuwe update van Google uitgerold.

Is jouw website mobielvriendelijk?

Test of jouw website voldoet aan de mobielvriendelijke voorwaarden:

Is jouw website mobielvriendelijk?

Is je website niet geoptimaliseerd?

Ga in gesprek met je websitebouwer en zorg dat je website mobielvriendelijk gebouwd wordt. Je websitebouwer kan je informeren over het hoe en waarom!

Over de schrijver
Ik ben Gery en ik help gepassioneerde en gedreven ondernemers met onwijs veel vakkennis in hun unieke worsteling met het internet. We gaan samen de brug slaan tussen de techniek van de website en het volgen van je hart!
Reactie plaatsen

Cookies