Lokaal vindbaar worden: SEO voor lokale ondernemers

Vindbaar worden met je 

website in jouw werkgebied?

Zorg dat je geen superrelevante bezoekers mist 

en kies voor de regio kickstart van Geryaal.

Local SEO Uitbesteden

Vindbaarheid in alle relevante plaatsen

Word vindbaar in het werkgebied wat jij relevant acht voor jouw bedrijf. We stellen een plan van aanpak op, doen grondig zoekwoordenonderzoek en gaan vervolgens concreet aan de slag.
Local SEO

Snelheid

gegarandeerd

Hoe sneller de content in Google staat, hoe sneller je vindbaar bent. Principe is simpel: als content niet online staat kan Google je website niet opnemen in de index. Dat betekent dat we gas geven.
Local SEO

Geryaal neemt je alles uit handen

Geryaal staat voor betrouwbaarheid. Je moet op mij kunnen bouwen. Ik ben de specialist dus je mag initiatief van mij verwachten. Geen poespas, geen gedoe. Dat neemt Geryaal je uit handen.

Weet jij hoeveel relevante bezoekers je mist doordat je
lokaal niet vindbaar bent je website?

Wist je dat er elke maand ongeveer 480 mensen zoeken op de zoekterm diëtist Groningen.


En wist je ook dat er elke maand 1300 mensen zijn die zoeken naar een fysiotherapeut in Amersfoort.


Dit noemen we lokaal zoekgedrag. Veel mensen zoeken naar een dienst of een product in de eigen regio. Vaak begint deze zoektocht bij de plaats waar ze wonen of een dorp/stad in de buurt. Daarna wordt dit zoekgebied groter. Het regionale zoekgedrag is een belangrijke pijler bij het vindbaar maken van je website. Het is een onderdeel van de SEO-strategie.


Stel je eens voor dat je diëtist in Groningen bent. Je bent niet vindbaar met je website op de term diëtist Groningen. Dan lopen er elke maand 480 potentiële klanten voorbij aan jouw winkel. Dat is eeuwig zonde! Je mist ze niet alleen, ze belanden ook nog bij je concurrent op de website.


Eén geluk: je hebt hier direct invloed op. 


zoekvolume lokaal verkeer SEO


Een praktisch voorbeeld

Ik laat je met een praktisch voorbeeld zien waarom je deze bezoekers niet wilt missen op je website. Het is het voorbeeld van een hekwerk leverancier, een klant van Geryaal.


Voordat we van start gaan met een contentstrategie kijken we eerst op welke termen mensen zoeken en hoeveel zoekvolume hier zit.


In de tabel links zie je wat de tools zeggen over het zoekvolume. Het zoekvolume laat zien hoeveel mensen zoeken op een zoekterm per maand.


Op een zoekterm als hekwerk friesland wordt 170x per maand gezocht. 170 kansen dus om iemand te bereiken die een hekwerk afneemt.

Totaal aantal bezoekers 

in 2020

We zijn aan de slag gegaan met het schrijven van goede pagina's die bezoekers opleveren in de regio. Hiernaast zie je hoeveel bezoekers de website van deze hekwerk leverancier wisten te vinden in het afgelopen jaar. In totaal 2.889 bezoekers (dit 12,7% van het totale aantal bezoekers). 

Let wel: dit zijn 2.889 mensen die anders totaal geen weet hadden gehad van het bestaan van dit bedrijf.


Dit leverde hem in totaal zeker 50 concrete aanvragen op in de vorm van ingevulde website formulieren en telefoontjes. Deze aanvragen komen van mensen die landen op deze regiopagina's.
SEO regionale vindbaarheid


De regio kickstart: snel vindbaar in de regio

Maak kennis met de Regio Kickstart van Geryaal. Geryaal zorgt dat je vindbaar wordt in het werkgebied wat voor jou relevant is. Met de Regio Kickstart zetten we in op 30 of 50 relevante content pagina's die ervoor zorgen dat je website beter vindbaar wordt. Binnen 2-3 maanden worden deze geschreven, geplaatst en geoptimaliseerd voor Google. De keuze voor deze korte periode is bewust.


Eén ding is namelijk zeker: Google vindt je zeker niet wanneer content niet online staat. Dus dit is een kwestie van gas geven.

Zo ziet onze samenwerking eruit

Zoekwoordenonderzoek lokale SEO

Zoekwoordenonderzoek

We starten met een onderzoek naar de zoektermen die bezoekers gebruiken en de zoekvolumes die hieraan hangen. Dit combineren we met de input van de ondernemer. 
Plan van Aanpak

Plan van aanpak

Het zoekwoordenonderzoek resulteert in een plan van aanpak. Sta je volledig achter dit plan van aanpak dan gaan we concreet aan de slag.
Content en landingspagina's lokale SEO

Schrijven van content

Voor alle plaatsen en provincies schrijven we gevarieerde content. Google houdt niet van duplicate content. We zorgen ervoor dat de content naadloos aansluit op de wens van de bezoeker. Alle pagina's worden opgebouwd conform een template wat we ontwikkeld hebben in de afgelopen jaren.
Plaatsen landingspagina lokale seo

Optimaliseren en plaatsen

Alle content wordt geplaatst en geoptimaliseerd zodat Google precies snapt waar deze pagina's over gaan. De pagina's worden in de juiste structuur gezet, afbeeldingen geoptimaliseerd en Google gegevens ingevuld.
Monitoring cijfers

Monitoring van de cijfers

Uiteraard monitoren we de exacte cijfers van alle pagina's. We houden bij waar je stond in Google en hoe de ontwikkeling van het zoekwoord gaat. Je krijgt netjes een rapportage aangeleverd.

Wat levert lokale vindbaarheid je op?

Vindbaarheid in de regio verbeteren

Naamsbekendheid in de regio

Je werkt aan de naamsbekendheid in jouw regio. Iedereen die zoekt op jouw dienst/product in de regio weet je te vinden.
Lokale vindbaarheid: schrijven landingspagina's uitbesteden

Elke dag bezoekers

Elke dag heb je bezoekers in je digitale winkel. Mensen die heel specifiek zoeken. Dus elke dag kans op potentiële klanten.
Lokale vindbaarheid: schrijven landingspagina's uitbesteden

Site wordt in totaal beter

Doordat je een X aantal artikelen toevoegt aan de site, wordt je site in z'n totaliteit ook interessanter voor Google.
Lokale vindbaarheid: schrijven landingspagina's uitbesteden

Jarenlang 

plezier

Jarenlang plezier van deze investering. Heb je 1x een positie opgebouwd in Google dan ben je deze niet zomaar kwijt.

Kies het pakket wat bij je past?

Vindbaarheid in 30 plaatsen/provincies

Prijs op aanvraag
  • 30 geschreven teksten
  • 30 geplaatste teksten
  • 30 geoptimaliseerde teksten voor Google
  • Monitoring zoekwoorden
  • Oplevering: twee maanden

Vindbaarheid in 50 plaatsen/provincies

Prijs op aanvraag
  • 50 geschreven teksten
  • 50 geplaatste teksten
  • 50 geoptimaliseerde teksten voor Google
  • Monitoring zoekwoorden
  • Oplevering: drie maanden