Tekst cursief of schuingedrukt maken in WordPress

Tekst cursief of schuingedrukt maken in WordPress

Een tekst cursief of schuingedrukt maken in WordPress? In dit artikel vind je een praktische handleiding!

Tekst duiden in je tekst

Om een bepaald stukje tekst of woord aan te duiden kun je gebruik maken van een vette letter of een schuine letter.Een schuine letter noemen we cursief. Als je tekst cursief is worden de drukletters enigszins naar rechts geheld waardoor het soms lijkt dat het een handgeschreven tekst is.Het wordt vaak gebruikt om iets te benadrukken. In wetenschappelijke teksten wordt het gebruikt om variabelen en grootheden aan te duiden.
Tip! Schrijf geen grote tekst die volledig cursief is. Een volledig cursieve tekst leest ongemakkelijk. Kans dus dat de bezoeker eerder afhaakt.

Hoe maak ik een tekst cursief?

Wil je weten hoe je een tekst cursief maakt? Ik heb het in onderstaand stappenplan voor je op een rij gezet!

Stap 1: Welke tekst wil je cursief?

Onderzoek in je artikel welke tekst je cursief wilt hebben.

Stap 2: Selecteer de tekst

Selecteer de tekst die je cursief wilt hebben. Dit doe je door met de muis over de tekst te gaan terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houdt.Zo moet je je tekst cursief maken

Stap 3: Maak je tekst cursief

Je maakt je tekst cursief door op de '' te drukken in de taakbalk.Op deze manier maak je je tekst cursief

Stap 4: Je tekst is cursief!

Tadaaa! De tekst is cursief.Zo moet je een tekst cursief maken!

Ik wil mijn tekst niet meer cursief hebben

Het kan ook zijn dat je een tekst cursief hebt gemaakt maar dat dit niet de bedoeling bleek te zijn. Om dit weg te halen doe je exact hetzelfde als in voorgaand stappenplan. Doordat je nu weer op de I in de taakbalk klikt verwijder je de cursieve opmaak.

Hoe maak ik een tekst vet gedrukt?

Wil je weten hoe je een tekst vet gedrukt maakt? Het staat exact beschreven in dit artikel: 'Hoe maak ik letters dik gedrukt in Wordpress?'.

Meer over de WordPress editor?

Ik heb meer stappenplannen voor je klaarstaan die betrekking hebben op de WordPress editor:Metadescription toevoegen in WordPress Speciaal karakter of symbool toevoegen in WordPress Doorgehaalde tekst toevoegen in WordPress Horizontale lijn toevoegen in WordPress Een actie ongedaan maken in WordPress Opsomming toevoegen in WordPress Blockquote toevoegen in WordPress Tekst vetgedrukt of bold maken in WordPress Link toevoegen WordPress

Nog méér tips

Hulp bij SEO

Wil je hulp bij SEO of je website dan ben je bij Geryaal aan het juiste adres. Hier helpt Geryaal je mee:
Reactie plaatsen