Hoe voeg je een speciaal karakter of symbool toe in WordPress?

Hoe voeg je een speciaal karakter of symbool toe in WordPress?

Werk je in WordPress en heb je een speciaal karakter of symbool nodig in je webtekst? En weet je niet hoe je dit in je tekst krijgt? Er is in de taakbalk een handige knop met heel veel speciale karakters en symbolen. Veel symbolen en speciale karakters zijn op te roepen middels sneltoetscombinaties. Nu ken je deze waarschijnlijk niet allemaal uit je hoofd.

Hoe voeg je een speciaal karakter of symbool toe?

Ik heb in onderstaand stappenplan voor je uiteengezet hoe je heel eenvoudig een speciaal karakter of symbool toevoegt.

Stap 1 - Welk symbool heb je nodig?

Ga na welk symbool je nodig hebt. In het stappenplan gebruiken we het euroteken als voorbeeld. Zoals je op onderstaande afbeelding ziet leg je in je artikel uit hoeveel jouw appels voor de consument kosten. Het euroteken voor de '2,-' mist. Voor de meeste mensen zal het duidelijk zijn dat we over de euro praten, maar om je artikel er zorgvuldiger en netter uit te laten zien kun je via de taakbalk een euroteken toevoegen. Hoe voeg je een symbool toe in Wordpress?

Stap 2 - Je speciale karakter of symbool toevoegen

Druk op de knop 'speciaal karakter'. Je krijgt nu een lijst met speciale karakters en symbolen die je kunt gebruiken. Vanuit hier gaan wij het euroteken toevoegen. Hoe voeg ik een speciaal karakter toe in Wordpress?

Stap 4 - Zoek je speciale karakter of symbool op

Zoek het speciale karakter of het symbool op wat je nodig hebt. Gevonden? Dan klik je deze aan. Je zult zien dat het karakter dan wordt toegevoegd in de tekst. In ons voorbeeld gaan we op zoek naar het euroteken. Speciaal karakter of symbool toevoegen in Wordpress

Stap 5 - Je symbool/speciale karakter staat

Top! Het symbool/speciale karakter staat nu in de tekst. Je website moet er tenslotte strak uitzien, dus dit soort symbolen mogen zeker niet ontbreken. Zo voeg je een speciaal karakter en/of symbool toe in Wordpress!

Meer over de WordPress editor?

Ik heb meer stappenplannen voor je klaarstaan die betrekking hebben op de WordPress editor: Tekst cursief maken in WordPress Metadescription toevoegen in WordPress Doorgehaalde tekst toevoegen in WordPress Horizontale lijn toevoegen in WordPress Een actie ongedaan maken in WordPress Opsomming toevoegen in WordPress Blockquote toevoegen in WordPress Tekst vetgedrukt of bold maken in WordPress Link toevoegen WordPress

Nog méér tips

 

Hulp bij SEO

Wil je hulp bij SEO of je website dan ben je bij Geryaal aan het juiste adres. Hier helpt Geryaal je mee:
Reactie plaatsen