Hoe maak je een blockquote in WordPress?

Hoe maak je een blockquote in WordPress?

Het is in WordPress mogelijk om een zogenaamde blockquote te gebruiken in je artikel. Een blockquote gebruik je om een quote van je klant, jezelf of een bekend persoon naar voren te brengen. Je kunt een blockquote overigens ook gebruiken om een bepaald stukje tekst onder de aandacht te brengen.
'Zo ziet een blockquote in je artikel eruit.'

Hoe zet ik een blockquote in mijn artikel?

Met onderstaande stappenplan plaats je heel snel en eenvoudig een blockquote in je artikel of blog!

Stap 1 - Welke tekst wil je in de blockquote?

Ga na welke tekst je in je blockquote wilt hebben. Denk aan een quote van iemand, of aan een stukje tekst wat je onder de aandacht wilt brengen.

Stap 2 - Selecteer de tekst

Selecteer de tekst die je wilt gebruiken. Dit doe je door met de muis over de tekst te gaan terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houdt. Hoe zet ik een blockquote op mijn website?

Stap 3 - Creëer je blockquote

Druk op de knop 'blockquote' in de taakbalk. Als je op deze knop drukt verschijnt de blockquote vanzelf op je scherm. Hoe maak ik een blockquote in Wordpress?

Stap 4 - Het is gelukt!

Goed zo, de blockquote staat op je site! Je kunt het checken door te kijken of het stukje tekst naar rechts is verplaatst. Een blockquote maken in Wordpress

Zo ziet het eruit op je site

Wanneer je het hebt opgeslagen ziet het resultaat er zo uit op de site: Een blockquote plaatsen op je site

Blockquote verwijderen

Je kunt je blockquote verwijderen door met de cursor in de tekst te gaan staan en daarna op de 'blockquote' knop te drukken. Je doet daarmee dezelfde stappen als in het stappenplan hierboven!

Meer over de WordPress editor?

Ik heb meer stappenplannen voor je klaarstaan die betrekking hebben op de WordPress editor: Tekst cursief maken in WordPress Metadescription toevoegen in WordPress Speciaal karakter of symbool toevoegen in WordPress Doorgehaalde tekst toevoegen in WordPress Horizontale lijn toevoegen in WordPress Een actie ongedaan maken in WordPress Opsomming toevoegen in WordPress Tekst vetgedrukt of bold maken in WordPress Link toevoegen WordPress

Nog méér tips

Nog meer superhandige tips:  

Hulp bij SEO

Wil je hulp bij SEO of je website dan ben je bij Geryaal aan het juiste adres. Hier helpt Geryaal je mee:
Reactie plaatsen