Page content

Hoe plaats ik een Instagram post

Hoe plaats ik een Instagram post

Hoe plaats je een post op Instagram? Je vindt in dit artikel een complete handleiding. Instagram, iedereen heeft er ondertussen van gehoord en de meerderheid van de Nederlanders heeft inmiddels een Instagram Account. Zakelijk liggen er buitengewoon interessante kansen voor ondernemers.

Wat is Instagram?

Instagram is een medium wat draait om foto‘s. Een visueel medium dus. Je kunt een foto delen en hier een tekst bij plaatsen. Door hier zogenaamde hashtags bij te zetten kun je mensen naar je Instagram Acccount halen. Ook is het mogelijk om een verhaal (Instagram Story) met je volgers te delen. Dit verhaal blijft een aantal uren staan en zal dan helemaal verdwijnen. Dit geldt niet voor de posts die jij op je tijdlijn plaatst.

Hoe plaats ik een Instagram post?

Oké, leuk. Maar je bent hier voor een ander doel naar toe gekomen. Je wilt weten hoe je een foto op Instagram plaatst.

In onderstaand stappenplan heb ik het voor je uitgelegd. Vergeet echter niet dat een Instagram post alleen op je mobiele telefoon via de app geplaatst kan worden.

Stap 1 – Uploadpagina

Allereerst druk je op het plusje onderaan in de pagina.

Hoe plaats ik een Instagram post?

Stap 2 – Afbeelding kiezen

Vervolgens kies je de afbeelding die jij wilt plaatsen. Het is echter ook mogelijk om rechtstreeks vanaf je camera een foto of video te maken om deze vervolgens te posten. Door onderin op Foto te drukken maak je rechtstreeks een foto. Door onderin op video te drukken maak je rechtstreeks een video. Als je op bibliotheek drukt kun je een foto kiezen die in je telefoon staat opgeslagen.

Vervolgens druk je rechtsboven in op Volgende.

Hoe plaats ik een post op Instagram?

Stap 3 – Filter kiezen

Daarna kun je een filter kiezen. Door met je vinger naar links te vegen over de filters die je ziet komen er nog meer filters tevoorschijn.

Filter kiezen op Instagram

Stap 4 – Filter finetunen

Door rechtsonder in op Bewerken te drukken kun je de foto finetunen. Zo kun je bijvoorbeeld de helderheid en het contrast in de foto aanpassen. Als je tevreden bent met de foto kun je rechtsboven in op Volgende drukken.

Filter Instagram finetunen

Stap 5 – Een tekst toevoegen

Tot slot kun je een leuke tekst aan je foto toevoegen. Deze tekst komt onderaan de foto te staan. Beschrijf daarin de foto die jouw bezoekers zien of zet er een andere relevante tekst bij. Zorg wel dat je een tekst plaatst. Hiermee blijf je goed interactie houden met jouw volgers.

 

Vergeet de #hashtag niet!
Je kunt aan je artikel een zogenaamde hashtag toevoegen. Wanneer je een bericht plaatst over SEO dan kun je bijvoorbeeld gebruiken: #seo #zoekmachineoptimalisatie. Hiermee vergroot je de kans dat andere onbekende mensen op Instagram je post ook te zien krijgen. Het is namelijk voor andere gebruikers mogelijk om te zoeken op onderwerp op Instagram. Dus wanneer iemand dan zoekt op SEO dan komen alle posts met de #seo naar voren. Overdrijf echter niet. Want niet gerelateerde hashtags worden door Instagram juist afgestraft.

 

Een tekst toevoegen in Instagram

Stap 6 – Je post is geplaatst

Dat was easy! Je foto is geplaatst en deze is te zien voor jouw volgers.

Foto posten op Instagram

Het algoritme van Instagram

Ja, ook Instagram is commercieel. Uiteraard! Zo hebben ze natuurlijk het meeste baat bij leden die ook daadwerkelijk actief zijn op Instagram. Kortom, om veel bereik te krijgen via Instagram zul je zelf ook erg actief moeten zijn.

 • Plaats gerelateerde foto’s. Ga niet van hele reisreportages uit het niets een switch maken naar foto’s waar je in de fitnessruimte staat, om vervolgens foto’s te plaatsen waarin je je werk als kapster promoot. Om even een voorbeeld te noemen.
 • Switch niet van het ene filter naar het andere. Instagram gebruikers kunnen ook op je profiel komen. Is het niet mooi dat je profiel er verzorgd uitziet?
 • Je blijft actief door regelmatig te uploaden, het liefst in een bepaald structuur. Daarnaast doe je er goed aan veel te reageren en te liken op andere gebruikers en door andere gebruikers te gaan volgen. Op deze manier verdien je zelf ook meer reacties, likes en volgers. En dat is goed voor het algoritme.

Nog méér tips

Je hebt een artikel gelezen uit de categorie: tips en advies bij social media

Leuk om kennis te maken

Mijn naam is Gery, ik help ondernemers bij het neerzetten van het complete online marketing verhaal. Mijn absolute specialisme liggen op het gebied van SEO en het schrijven van blogs (die raken).

Ik geef met grote regelmaat webinars die gaan over onderwerpen als het schrijven van goede blogs, het vindbaar maken van je site, het neerzetten van een contentstrategie, zoekwoordenonderzoek en andere onderwerpen.

>> Vertel mij meer over de webinars

Je kunt bij Geryaal terecht voor:

Contact

Heb je vragen, neem dan gerust contact met mij op!

  Comment Section

  1 reactie op “Hoe plaats ik een Instagram post


  Door Simone op 12 april 2019

  Ik zie het plusje niet om een bericht te plaatsen. Werk met een ipad. Maakt dat nog verschil?

  Plaats een reactie


  *