Wat zijn tussenkoppen

Voor een goed verzorgde en overzichtelijke uitstraling is een tekst vaak onderverdeeld in verschillende paragrafen. Deze paragrafen worden vaak gescheiden door een tussenkopdit is de titel van een bepaalde paragraaf.

Voorkom lange paragrafen zonder tussenkoppen

Bij geen gebruik van paragrafen en tussenkoppen wordt een tekst zeer onoverzichtelijk. De gemiddelde bezoeker gaat eerst de desbetreffende pagina screenen voordat hij of zij daadwerkelijk begint te lezen. Als je lange tekstflarden hebt zal de bezoeker sneller besluiten jouw pagina te verlaten en verder te gaan zoeken. Waarom? Omdat lezers ongeduldig zijn.

Hoe ziet een tussenkop eruit?

De titel ''Hoe ziet een tussenkop eruit?'', zoals je hierboven ziet staan, is een tussenkop. Het is de titel van de paragraaf die je nu aan het lezen bent.   Wat zijn tussenkoppen?

De voordelen van een tussenkop

Een tussenkop heeft veel voordelen. Naast de overzichtelijkheid is het ook belangrijk voor jouw positie in Google.
  • Het geeft een structuur aan jouw tekst. De bezoeker ziet waar de paragraaf over gaat en kan deze op zijn manier screenen.
  • De tussenkop wordt vaak als eerste gelezen door de bezoeker. Bij een krachtige tussenkop stimuleer jij de bezoeker om jouw tekst verder te lezen.
  • Google indexeert de tussenkop. Het is dus belangrijk om bepaalde zoekwoorden in de tussenkop te gebruiken.

Ook leuk om te lezen..

Hulp bij SEO

Wil je hulp bij SEO of je website dan ben je bij Geryaal aan het juiste adres. Hier helpt Geryaal je mee: